Labora biedt ruimtes in verschillende vormen en maten waar individuen, organisaties en de gemeenschap samen kunnen denken, maken, werken en groeien. Van workshop en vergadering tot kunstatelier en werkplek in de coworking – we bekijken samen met jou hoe we jouw initiatief een plek kunnen geven.

Labora zorgt voor inhoudelijke en technische omkadering om je te ondersteunen in je plannen. Zo kan jij focussen op de essentie – in alle rust. Daarnaast zetten we tal van activiteiten op poten waarbij we de inhoud en activiteiten van onze community openplooien naar de buitenwereld.

We kiezen bij Labora voor een zeer ruime interpretatie van het begrip “werk” en versterken het bovendien in de breedte. Labora is een plek in volle ontwikkeling. We willen een structurele plek innemen in het Leuvense landschap en stellen ons dan ook open voor externe initiatieven met straffe ideeën.

Labora cultiveert dialoog met de ander. Daarom kiezen we ervoor om onze ruimtes maximaal te delen. Mensen werken en leven hier niet naast elkaar, maar met en door elkaar.

Een dialoog wordt pas echt interessant als je ze kan voeren met mensen die je doorgaans niet tegenkomt. Daarom streven we bij al onze initiatieven naar een diverse mix van profielen en achtergronden. Labora ligt dan wel in een christelijke abdij, iedereen is bij ons welkom; ongeacht gender, geloof of achtergrond. In onze coworking kom je architecten, softwarebouwers en marketeers tegen. In onze ateliers kunstenaars die met verschillende technieken werken. In onze studentenkamers vind je - uiteraard - studenten uit uiteenlopende studierichtingen.

Labora experimenteert volop met nieuwe manieren om zinvol te werken en te leven. We gaan op zoek naar vernieuwende methodes om te engageren, gemeenschap op te bouwen en te ondernemen (in de brede zin van het woord).

Labora wil daarbij het inside-out-denken centraal stellen. Dat wil zeggen: werken en leven van binnenuit, in aansluiting bij wat je zelf als individu als centrale waarden ervaart. Deze experimenten zijn tijdelijk van aard, maar het karakter ervan is duurzaam en tijdloos.

In een wereld die steeds grootser en complexer wordt, kunnen lokale netwerken een houvast bieden. Labora wil een vruchtbare voedingsbodem zijn waar nieuwe lokale netwerken kunnen ontstaan en bestaande netwerken kunnen groeien.

Op maat van de noden en veranderingen van deze tijd. Want (lokale) context bepaalt concrete noden.