Welk formaat is het bed?

Het bed is een eenpersoonsbed van formaat 90x200 cm. Hiervoor moet je zelf een matras voorzien.

Welke apparaten mag ik in mijn kamer plaatsen?

Op je kamer mag je geen keukentoestellen plaatsen (dus geen waterkoker, koffiezet, microgolf of andere kook- en baktoestellen, of koelkast of diepvries). In de gemeenschappelijke keuken is er plaats in de koelkast voor jou voorzien.

Mag ik posters e.d. aan de muren en deuren bevestigen?

Neen, je mag niets aan de muren bevestigen dat blijvende sporen nalaat, dus geen punaises e.d. Indien dit op het einde van het jaar toch het geval is, wordt er een schadevergoeding ingehouden van de waarborg die je stortte aan het begin van het contract.

Kan ik vooraf een kamer bezoeken?

Dat kan. Voor het academiejaar 2024-2025 organiseren we twee bezoekmomenten, namelijk op 24 februari en op 16 maart 2024, telkens van 9 tot 16u. Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Welke gemeenschappelijke ruimtes zijn er?

Je hebt een ruime keuken die ook dienst doen als ontspanningsruimte (60m², per verdieping), en gemeenschappelijke douches en wc's (elk 3 per verdieping).

Wat is er voorzien in de keuken?

In de keuken vind je kookplaten op inductie, microgolfovens en spoelbakken om je afwas te doen. Je krijgt ook je eigen plekje in de gemeenschappelijke koelkasten. Je brengt je eigen kookpotten (die werken met inductievuur) en servies mee. Deze bewaar je in je eigen kamer.

Daarnaast zorgen we natuurlijk voor een gezellige ruimte waar je ook samen met je huisgenoten kan ontspannen.

Hoe worden deze onderhouden?

Onze poetsploeg kuist al de gemeenschappelijke ruimtes.

Afwas, opruimen van de keuken en het onderhouden van jouw eigen kamer blijven jouw verantwoordelijkheid

Wanneer moet ik de huur betalen?

Iedere maand ontvang je een factuur met het te betalen huurbedrag, samen met alle betalingsinformatie. Vervolgens moet je de huur binnen de 5 dagen betalen.

Hoeveel moet ik betalen?

Iedere maand betaal je voor een grote kamer 450 euro. Voor een medium kamer is dit 420 euro. Daarnaast is er maandelijks een kostenprovisie voor energie en water, die 85 euro bedraagt. Op het einde van het jaar wordt de afrekening hiervan gemaakt, en wordt het verschil terugbetaald door Labora of bijgestort door de huurder.

Wanneer kan ik in mijn kamer?

Je vindt de startdatum op je contract. Heb je een grote kamer, dan kan je inhuizen vanaf 25 september. De medium kamers kan je betrekken vanaf 23 oktober. Op dit moment worden daar nog de laatste zaken afgewerkt. Je kan intrekken zodra de plaatsbeschrijving is opgesteld. Je ontvangt hiervoor een mailtje na de bevestiging van je contract.

Kan ik postpakketten ontvangen op Labora?

Er is geen onthaaldienst die postpakketten voor jou aanneemt. Als je iets laat leveren, moet je zorgen dat je zelf fysiek aanwezig bent en dat je het pakket zelf in ontvangst neemt.

Kan ik mij domiciliëren op Labora?

Nee, domiciliëren is niet mogelijk.

Kan ik mijn kamer onderverhuren?

De huurder heeft het recht om zijn kamer onder te verhuren aan een andere student-huurder wanneer de huurder deelneemt aan een studieuitwisselingsprogramma of een stage moet volbrengen. In alle andere gevallen zijn onderverhuring en huuroverdracht enkel toegelaten mits schriftelijke toestemming van de verhuurder.